Възможно е пушач да изчисти белия си дроб

Тютюнопушенето е зависимост, която в началото изглежда като  доброволен избор. Добре е, ако успеете да се спасите от тази съблазън и да опазите здравето си. Но ако знаете със сигурност за вредата на цигарите, а не можете да ги откажете?

Помнете, че ако имаше право на избор, вашият бял дроб никога не би избрал да пуши. Има обаче ефективна система за очистване на белия дроб, която трае само три дни и може да се провежда периодично от пушачите, както и от тези, които са спрели с този вреден навик, но още не могат да се отърват от пушаческата кашлица.

Два дни преди да стартирате, изключете от менюто си прясно мляко, сирене и кашкавал. Вечерта преди първия ден от изчистването изпийте два билкови чая (букет от билки) – това е полезно за червата.

През трите дни на изчистването на белия дроб следвайте следните стъпки:

1. Изпийте преди закуска сок от два лимона, разреден в 300 мл вода. Прясно изцеденият лимонов сок е богат на антиоксиданти, които се справят със свободните радикали и алкализират средата в организма.

2. Между закуската и обеда изпийте 400 мл сок от моркови, чиято функция е да алкализират кръвта.

3. По време на обяда изпийте по избор: ошаф от сухи плодове, кисело мляко с цели сушени кайсии или със сушени сливи. Сушените плодове съдържат калий, който ще тонизира целия организъм.

4. Преди сън изпийте 400 мл сок от червена или от черна боровинка (може и от замразени плодове). Като заместител може да се направи и сок от нар. Той помага да се справите с бактериите, предизвикващи белодробни инфекции.

5. Всеки ден вземайте топла вана. 20 минути са достатъчни, за да се отделят токсините през кожата. Още по-добър ефект се получава при потенето в сауна.

6. Последният етап на очистването е инхалацията. По старомодния начин кипнете вода с 10-15 капки евкалиптово масло и подишайте парите с наметната на главата кърпа.

След тези шест стъпки вече ще дишате по-леко. А колкото повече кислород получавате, толкова по-добре ще работи и мозъкът, толкова по-добре ще се оросяват и крайниците. Много скоро след като сте изчистили белия си дроб, ще започнете да мислите по-трезво, концентрацията ви също ще се подобри.

Руско чудо отказва от цигарите


Наричат тази отвара руското чудо за пушачи. Ефектът от отварата е необясним за официалната медицина, но след три месеца употреба се получава цялостното пречистване на белите дробове. Нерядко води и до отказ от цигарите.

Тази отвара се прави от живовляк. От векове са познати свойствата на билката да облекчава и лекува кашлица. Освен това живовлякът успокоява и лекува възпаленията на белия дроб.

За да си приготвите отварата, са нужни една шепа ситно начукани листа от живовляк. Те се слагат в стъклен буркан и се заливат с половин литър вряща вода.

Оставя се да престои два часа на стайна температура. После се прецежда и е готова за употреба. Това е количеството за един ден. Разпределя се на няколко дози и се изпива до края на деня. На следващия ден се прави нова отвара и така в продължение на три месеца. Тогава си направете изследване и наистина ще се убедите в положителната промяна за дробовете си. Но най-важното е, че след това очистване на белия дроб много пушачи се отказват от вредния си навик – изпитват непоносимост към никотина.