Ето ножа, с който ученикът с ирански корени кла Кристиян

15-годишният Даниал е ръгал с година по-големият Кристиан с ловджийски нож. Касапницата момчето, което е от ирански произход, направи в четвъртък по обед в столичния квартал „Надежда“. Острието се вижда и от клипа, публикуван от негови приятели във Фейсбук.

От прокуратурата обявиха, че момчето е признало, че е ръгало Кристиан, а причината за агресията е, че по-голямото момче направило колаж със снимка на хомосексуални мъже като сложил главата на Даниал върху тялото на единия от тях. Съученици на Даниал и Кристиан разказаха пред „Телеграф“, че двете момчета се карали от известно време заради порноколажа. От няколко дни споровете им се прехвърлили във Фейсбук, където се заплашвали един друг.

Даниал взел решение да нападне по-големия ученик и разбрал, че той ще бъде в свои приятели в блок 326. 15-годишният тийнейджър отишъл там и се скарал с Кристиан още на междуетажната площадка. Извадил нож и го наръгал два пъти в корема, забил острието и в шията му. След това избягал, ала видял свои съученици. Те го заговорили, но след като видели, че държи кървав нож, а по голото му тяло има следи от кръв, го заснели с мобилен телефон.

Родителите на Даниал продават кожени изделия на стоковия базар „Илиянци“, споделиха техни съседи. Бащата пристигнал у нас през 1996 година, а няколко години по-късно при него дошла и съпругата му. Даниал се родил у нас и се води български гражданин с ирански произход. Момчето, според съседи, било много възпитани, учтиво и не създавало главоболия. Не изглеждал агресивен.