Първи СНИМКИ на хлапака с ножа от „Надежда“! И роднините му в Иран видели гнусния гейколаж

Бащата на 15-годишния Даниал Бейверди, който намушка с нож свой 16-годишен съученик, заявил в съда, че предпочита синът му да влезе в затвора, но пострадалото момче да оцелее. Това стана ясно от думите на адвоката на ученика – Ивайло Абаджиев, след края на заседанието на съда за мярката му за неотклонение.

Мярката беше гледана при закрити врата, защото и нападателят с ножа и раненото момче Кристиян са непълнолетни.

Постът с въпросния колаж бил видян от много потребители на Фейсбук. Сред тях и роднините на Даниал в Иран. Родителите на момчето са от Иран, а той е роден тук и има българско гражданство.

Заради този колаж Даниал решил да се саморазправи с Кристиян. Той взел решение да нападне по-големия ученик и разбрал, че той ще бъде в свои приятели в бл. 326 в столичния квартал „Надежда“. 15-годишният тийнейджър отишъл там и се скарал с Кристиан още на междуетажната площадка. Извадил нож и го наръгал два пъти в корема, забил острието и в шията му. След това избягал, но видял свои съученици. Те го заговорили, но след като видели, че държи кървав нож, а по голото му тяло има следи от кръв, го заснели с мобилен телефон.

Магистратите оставиха Даниал в ареста. Мярката ще бъде обжалвана на втора инстанция в четвъртък.