Диетолози алармират: Комбинацията на тези продукти е пагубна за тялото ви

Хранителните специалисти развенчаха различни митове за комбинацията от храни. Според тях много продукти просто не могат да се консумират заедно. 

По препоръка на диетолозите, любителите на добрата храна трябва да знаят определени правила при храненето. Експертите обясниха, че комбинирането на говеждо и сухо вино е много опасно. Използването им заедно може да доведе до проблеми с черния дроб.

Любимият алкохолен коктейл „уиски – Кока-Кола“ също е много опасен, тъй като въглеродният диоксид, който се влива в кръвта, улеснява бързото усвояване на етилов алкохол. От чисто уиски, човек би се напил много по-трудно, отколкото от микс с Кока-Кола. Според лекарите, при прекомерната употреба на такава напитка, можете да попаднете в кома.

Също в списъка са пържени картофи с яйца – ястие, което е любимо за много руснаци.

Специалистите по храненето смятат, че да пиеш чай заедно с бисквитки също е вредна комбинация. Злоупотребата с бисквити и продукти от мая и тесто води до затлъстяване. А чаят няма да спаси ситуацията, а ще загуби всичките си свойства, ако ги пиете.

Не много добре комбинирани продукти, според експертите в областта на храненето също са бялото сирене с домати. Полезните зеленчуци не спестяват от тежкото бреме за тялото, каквото е бялото сирене. Това ястие съвсем не е за всеки ден.

Също така, изследователите отбелязаха, че пъпешът е отличен начин да имате лека закуска в горещ ден. Но не можете да го комбинирате с млечни продукти. Млякото, казаха също, не може да се комбинира с никаква друга храна. Изключение може да се направи само за черен чай и кафе, в които можете да добавите малко мляко./ Zdrave.to