Ето защо питбулите в Сотиря разкъсали собственика си

Кучетата, нахапали в сряда собственика си до смърт в сливенското село Сотиря, са евтаназирани. Това съобщи началникът на Районното управление на МВР – Сливен Димитър Кикьов, цитиран от „Фокус“. Разрешение за умъртвяването е било дадено от близък на загиналия.

Според полицията, кучетата са отглеждани за разплод в нелегален развъдник. Животните, причинили смъртта на стопанина си били осем. Приятел на загиналия, който станал свидетел на инцидента, твърдял, че нападението се случило по време на разходка на поляна до дома на загиналия. Неочаквано край животните се появил млад мъж. Животните се спуснали към минувача, стопанинът се опитал да ги спре, и кучетата прехвърлили агресията си към него. Според Кикьов, това са предварителни данни и тепърва ще се изяснява дали показанията отговарят на действителността.

Няма данни животните да са били развъждани за нелегални боеве. По-интересно, според полицията е, че в непосредствена близост до развъдника, имало добре гледана поляна с канабис. Насажденията са отрити при издирване на избягалите животни.

След залавянето им те са предадени на фирмата, с която Община Сливен има договор за кастрация на бездомни животни, за изпълняване на евтаназията.