Трагедията е огромна! Семейството на издъхналата в Неа Перамос българка няма пари да прибере тялото й

Петричкото село Скрът се мобилизира да събира средства за транспортиране тялото на 66-годишната Георгена Костадинова, която издъхна в гръцкия курорт Неа Перамос. 66-годишната жена, отишла на еднодневна почивка с дъщеря си и внука си, намери смъртта си във водите на Бяло море.

Днес черната новина е най-коментирана в селото и околността. Хората се мобилизират в събирането на пари за докарване на тялото на Георгена в родното и село.

Припомняме, че инцидентът стана вчера следобед на плаж в гръцкия курорт Неа Перамос. Георгена, заедно с дъщеря си и 5 годишния си внук се качили на автобус, тръгващ в 7 часа от петричкото село Габрене, за еднодневна екскурзия до курорта Неа Перамос. Там около обяд докато жената разпуска в морето на пояса, внезапно и прилошало. Била на плиткото в морето. Веднага хора се събрали и опитали да помогнат на Георгена. Извикани на място били спешна помощ и полиция.

Жената е транспортирана в болницата в гр. Кавала, но за жалост лекарите не са могли да помогнат, пише struma.com.

„Тялото на жената е все още в Гърция. До колкото разбрах от дъщеря й, която е била с нея от болницата са поискали да им бъде платена сумата от 1100 евро, но дали са само за болницата, или за транспорта не знаем. Тази сутрин синът и дъщерята на жената тръгнаха за Кавала, за да направят всичко необходимо тя да бъде транспортирана. Ще се наложи от селото да съберем средства, за да им помогнем. Семейството няма финансова възможност. До преди две години Георгена работеше на оранжериите в Петрич, за да изкара някой лев“, коментира кметът на село Скрът ​​​​​​ Надка Райчева.

Близки до семейството коментираха, че в последно време Георгена е имала здравословни проблеми, най-вече със сърцето. Селото е в шок от вчера насам, тъй като познават жената като изключително добра и отзивчива.

Днес кметът на селото Надка Райчева започна кампания за набиране на средства. Във всички магазини в селото са поставени кутии. Райчева ще потърси и подкрепа от община Петрич, за да помогнат на семейството да транспортират тялото.

Снимка-struma.com