Кражба на кола с лист A4

Стар, но позабравен метод на кражба на автомобили с помощта на най-обикновен лист хартия формат A4 отново набира популярност в Русия, разказва „За Рульом“. Апаши прилагали номера масово преди 10-ина години, докато хората престанали да се хващат на измамата, но сега тя отново минава.

Схемата е колкото проста, толкова и гениална. Докато седи в колата, шофьорът забелязва, че на задното стъкло има нещо, което блокира видимостта. Допускайки, че това е дипляна с поредното рекламно съобщение, той слиза от автомобила, за да я махне.

Крадците това и чакат: собственикът може само да гледа как заедно с листа хартия отпрашва и колата му. Номерът разчита на елемента на изненадата и затова се прилага не само по паркинги, а и на светофари.

Измамата не е особено оригинална и се смята за вариант на стария номер с консервната кутия, завързана за задната броня на колата. Съществува и разновидност с малко момче, което плюе в автомобила през отворен прозорец. Целта винаги е една и съща – водачът да бъде изкаран от салона, но ключовете да останат на таблото.