294 кг. жена прави драстична трансформация, след като успява да свали изумителните 181 кг

Затлъстяването е нещо, с което 26-годишната Амбър Рахди винаги се е борила, но след като достигнала тегло от 294 кг, тя знаела, че трябва да направи драстична промяна, ако иска да доживее 30-годишния си рожден ден.

Заради тялото си тя останала без работа от години и прикована към дома, Рахиди осъзнала, че тя не живее, а само затъва. Тя потърсила помощта на д-р Юнан Нозарадан, за да й помогне да си възвърне здравето и да изгуби потресаващите 181 килограма.

Сега, невероятната трансформация на Рахди й е дала ново усещане за увереност и цел. Тя се превърнала в източник на вдъхновение за много други, които се борят с теглото си и се надява, че приключението й ще помогне да мотивира другите да преследват целите си и да водят по-здравословен начин на живот.

Амбър Рахди започва да страда от затлъстяване, когато е била само на пет години.

Тя твърди, че през целия си живот винаги е изпитвала глад и въпреки храненето никога няма да почувства усещането, че е пълна. „Бих могла да преям до припадък, но все пак бих искала да ям какото и да беше поставено пред мен“, признава Рахди.

Рахди стигнала до точката, в която застрашавала живота си. Тя живеела заедно с родителите и приятеля си в Троутдейл, Орегон, които не правели нищо друго, освен да и дават възможности за преяждане. Въпреки това, тя достигнала лимита си и в този момент тя тежала почти 300 кг.

Независимостта й започна бързо да намалява, заедно със самочувствието й. Рахди не можела да работи, да кара кола или да се грижи за себе си.

Дори ходенето на повече от няколко метра се оказвало, че е невъзможно за Амбър. Единственият път, когато тя напуснала къщата, било с гаджето й, за да купи повече храна, където би използвала скутер за придвижване.

Аз съм толкова унижена – каза Амбър за теглото си. „Мразя да съм на публично място. Чувствам се като от шоу за изроди. „Въпреки това, опитите й да промени начина, по който яде, само довели до провал, което я накарало да потърси помощ от медицински специалист.

Изходът на Амбър за загуба на тегло е документиран от поредицата TLC „Моето 300 кг. Тяло“, която хроникира болезнено затлъстели хора, опитвайки се да спасят собствения си живот. Тя пътува до Хюстън, Тексас, за да се срещне с резидента на шоуто, Д-р Юнан Новзарадан, с надеждата за стомашен байпас.

Д-р Новзарадан казал на Амбър и на семейството й, че ще трябва да свали 10 кг, преди да е помислил дори да извърши хирургична намеса. Осъзнавайки, че животът й е в опасност, Амбър си помислила, че е време да започне да яде по-здравословно и да включи леки тренировки в ежедневието си.

Амбър е успяла да загуби 8 кг за три месеца, което убеди доктор Новзарадан да извърши операцията. Рахди дори признава, че операцията с байпас в стомаха не е решение за значителна загуба на тегло, но е по-скоро помощ, за да се накарат хората да се насочат по правилния път.

За щастие за Амбър, нейната решителност се отплати. През годините след появата й в „Моето 300 кг. Тяло“ Рахди успяла да загуби значителните 181кг. – Изненадах се – каза Амбър за загубата на теглото. – Поех контрол над живота си.

Драстичната загуба на тегло на Амбър е събрала много последователи. Понастоящем се гордее с над 70 000 последователи в Instagram и има над 40 000 души, които следват нейната Facebook страница.

„Прекарах дълго време, през което не се харесвах, затова документирам моменти, когато се чувствам хубава“, пише Амбър в биографията си „Instagram bio“ за своето ново самочувствие. „Загубих повече от 180 кг – опознавам отражението си.“

Амбър е толкова открита, колкото и за приключението си със загуба на тегло, със своите последователи и редовно разговаря с онези, които се обърнаха към нея за вдъхновение и съвет.

„Бих искала да благодаря на всички и да ви уведомя, че оценявам вашата любезност и насърчение“, пише Амбър във Facebook в отговор на нарастващата си почитателска маса. „Ще се справиш. Каквото и да преживяваш, можеш да го надделееш. Налице е подходящо решение и вие сте много по-могъщи, отколкото осъзнавате.