Начало Новините днес Издирваният заради Митьо Очите общински съветник се оказа син на брутално ликвидиран...

Издирваният заради Митьо Очите общински съветник се оказа син на брутално ликвидиран бизнесмен (СНИМКА)

Пейко Янков, синът на убития преди години председател на местния парламент в Несебър – Димитър Янков, е общинският съветник, който ГДБОП и прокуратурата издирват. Това съобщи „Грамофона“.

Преди минути на брифинг в столицата от държавното обвинение съобщиха, че местен политик е обявен за издирване, заради връзки с групата на Димитър Желязков. Днес в морския град е имало извънредно заседание на Общинския съвет, а Пейко Янков е бил единственият, който не е присъствал.

Близки до разследването също потвърдили, че именно Янков е човекът, който е уличен във връзки с разбитата вчера група.

Най-могъщият несебърски хотелиер и председател на общинския съвет в Несебър Димитър Янков бе застрелян късно вечерта в на 9 май 2007 година в центъра на Бургас. Убийството е станало когато Димитър Янков е излизал от дома на приятелката си Красимира – жилището й се намира на улица „Гладстон” 71 в центъра на Бургас.

Твърди се, че Янков е бил покровител на несебърския наркобос Димитър Желязко – Митьо Очите, с когото според някои е имал общ бизнес с недвижими имоти. Той е бил близък и с убития преди години в Слънчев бряг шеф на ВИС Георги Илиев. Димитър Янков бе сред основните заподозрени за покушенията срещу бившия кмет на Несебър Николай Трифонов и атентата срещу бизнесмена Веселин Ташев, прострелян с 6 куршума.

error: Content is protected !!