Митьо Очите свързан с Куката

Димитър Желязков – Очите е свързван с поне трима от арестуваните в Бургас, съобщава bTV. В четвъртък през деня там беше разбита организирана престъпна група, занимавала се с рекет, побой, палежи и наркотици. В ареста са 19 души, за които се смята, че са близки до Митьо Очите.

Самият лидер на групата е обявен за общодържавно издирване, очаква се да бъде поискана и международна заповед за арест.

По неофициална информация в къщата на Очите в Кошарица

са засечени дъщерята и жената на Камен Балбузанов – Куката.

Той е познат в плевенския район и е в момента е подсъдим по друго дело в спецсъда като лидер на престъпна група за рекет, палежи и побои. Това, според разследващите, показвало контактите на Димитър Желязков с други крими герои извън Южното Черноморие.

Сред задържаните са и лица, заподозрени за палежа на ресторант „4YOU” в Слънчев бряг миналата година. Там беше прострелян Митьо Очите.

Имат ли връзка с други престъпления – засега не е ясно.

Имената на двама от арестуваните, Йордан Вълчев – Ларша и Иван Пишиев, станаха известни покрай палежи на офиси и катафалки на погребални агенции в Бургас миналата година. Това е бизнес, с който неофициално е свързван Очите през годините.

Една от потърпевшите е Румяна Черкезова. „На десето число всеки месец плащахме неговия пай – на бройка погребение на месец. На погребение давахме по 100 лв., после и 150 лв. на заявка”, разказва тя.

Кой е Димитър Желязков – Очите?

Митьо Очите влезе в обектива на медиите още през 2001 г., когато при атентат срещу него беше отнет живота на съпругата му.

През 2008 г. Желязков беше осъден на 4 години и 6 месеца като лидер на организирана престъпна група за разпространение на наркотици и влезе в затвора.

Преди две години в началото на лятото беше тежко ранен при стрелба в Слънчев бряг, оцеля като по чудо.

Последната му поява пред камерите беше в спецсъда преди три месеца.