Начало Новините днес Вижте кои знакови фигури от бандата на Очите застанаха пред Спецсъда (СНИМКИ)

Вижте кои знакови фигури от бандата на Очите застанаха пред Спецсъда (СНИМКИ)

Преди минути в Специализирания наказателен съд в столицата започна гледането на мерките за неотклонение на петима мъже, обвинени за участие в организирана престъпна група за палежи, рекет, побои, изнудване и наркотици, за чийто лидер е сочен Димитър Желязков-Очите.
Те бяха докарани под строга охрана, конвоирани от 20 полицаи, съобщава Флагман.
Сред обвинените има знакови фигури от местния ъндърграунд. Пред Спецсъда застанаха сочените за лейтенанти на Очите: Йордан Въчев-Ларша и Радослав Николов, по прякор Рачо. С искане за постоянен арест са още Венцислав Христов-Лавацата, Иван Пишиев и Иван Найденов.

Освен тях с обвинения за участие за ОПГ са още четирима мъже, включително боса Митьо Очите и общински съветник от Несебър, който все още се издирва.

Припомняме, че при мащабната акция в Бургас и региона полицията задържа 19 души, но прокуратурата поиска задържането само на 5 от тях. Според държавното обвинение става дума за организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици с голямо влияние в цялата страна. По показанията на свидетели престъпната група е действала в последните осем години.

error: Content is protected !!