Мистерия: Бенчо Бенчев не е бил арестуван

Заместник – председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, който се е намирал в хотела в Истанбул, където снощи бе арестуван Димитър Желязков-Очите, не е арестуван, заявиха от Спецпрокуратурата на въпрос на „Флагман.бг“ кое е второто издирвано лице, освен общинския съветник от Несебър.

Преди минути в интернет се появи информация, че влиятелният бургаски бизнесмен, който е сред крупните зърнопроизводители, е арестуван по време на спецоперацията по залавянето на Очите.

Факт е обаче, че и двата телефона на Бенчев са изключени. В Бургас не е тайна, че Бенчев държи основния пакет от акциите в „Аркус – Сигурност“, където Митьо Очите официално работи като консултант. Общоизвестно на града е също, че Желязков е забелязван на разговор с Бенчев, но всички които познават бизнесмена и семейството му, са убедени, че той няма как да е замесен в тъмните дела на несебърския ъндърграунд бос.

По информация на Флагман.бг Бенчев се е намирал в Гърция, когато е започнала акцията на ГДБОП в четвъртък, рано сутринта. Двамата с Митьо Очите са се видели в Гърция и е много вероятно да са потеглили от там за Истанбул – още преди да бъде издадена червената бюлетина за издирването му от Интерпол.

По информация на Флагман.бг няма повдигнато обвинение за участието в ОПГ-то на Очите.

В Бургас се знае също, че Бенчев помогна на Желязков изключително много за възстановяването му след стрелбата в бара „4YOU“ преди 2 години – чрез осигуряване на специализиран транспорт, който бе нужен на простреляния бос многократно при пътуванията му до Турция, Германия и Австрия – за лечение.

Бенчо Бенчев е сред известните меценати в Бургас. Той е известен и с това, че кара поръчков “Ролс-Ройс” за 200 000 евро, което ядоса соцлидерката Корнелия Нинова.