Бенчо Бенчев е стабилизиран и изведен от интензивното

Бенчо Бенчев е стабилизиран след остра сърдечна криза и обостряне на паркинсонова болест, и бе изведен от интензивното отделение днес следобед. Към този момент зам.-председателят на Общинския съвет е в частна болница, и ще остане там през следващите няколко дни докато изследванията му влязат в норма, по думи на приближен на семейството, цитиран от „Канал 3“.

Семейството му допусна репортер на „Флагман“, който го засне в леглото му, заради появили се спекулации, че се укрива от обществеността и от органите на властта, които са уведомени в коя болница се намира.

Пред „Флагман“ синът на Бенчо Бенчев – Георги, обясни, че баща му вчера е получил остра сърдечна криза, кръвното му е скочило критично и е загубил говора си.

„Искам малко спокойствие – заради майка ми Мария, която също не се чувства добре“, помоли той репортера на „Флагман“. „От снощи се разкъсвам между нея и баща ми, който продължава да е в критично състояние – нервната му система не издържа на натоварването от миналия петък до вчера следобед. Срина се напълно след вечерните новини. Затова извикахме линейката“, каза Георги Бенчев.