Лекари шокират: При възпалено гърло лятото яжте…

Едно от най-неприятните неща, които може да ви застигне лятото, е да се разболеете. Така в горещите дни, докато другите са по къси гащи и тениска, на вас ви е лошо, отпаднало, имате висока температура, течащ нос и ви боли гърлото.

В такива случаи лекарите съветват да се пие топъл чай, който да облекчи непоносимата болка. Но как да консумирате гореща напитка, когато градусите навън надвишават 35?

Противно на досегашното мнение, учени дават надежда как да се справим с болното гърло и при тези температури. Макар, че досега се смяташе, че при настинки и грип не можеш да се консумира студено, сега специалистите съветват да ядем сладолед.

При възпалено гърло той не само не е вреден, но е и полезен.

Сладоледът, студените сокове и други хладни храни могат да служат като отлична упойка. Ако имате болки в гърлото и ядете нещо ледено студено, това ще ви помогне да охладите възпалената област и да притъпите болката.

За сметка на това по-добре временно забравете за сухи храни, като чипс и бисквити.

Ръководителят на Министерството на здравеопазването в Русия дава за пример заключенията на клиниката „Майо“, една от най-добрите световни клиники в областта на УНГ. Техните специалисти също вярват, че студените храни не са врагове при настинките, а точно обратното.

Също така е по-добре да се спрете на натурални храни и да се опитате да не ядете продукти с багрила и изкуствени вкусове. Тези вещества могат само да причинят още по-тежко възпаление, като удрят засегнатата област.

Лекарите напомнят още, че трябва сладоледът и другите студени напитки, да се консумират бавно, а след това трябва да изплакнете устата си с вода.