Арестуваха американец, подготвял деца за масови убийства в училища

Мъж, подготвял непълнолетни за бъдещи извършители на масови убийства в училища из САЩ бе арестуван от органите на реда в щата Ню Мексико, съобщи в сряда телевизия Ен Би Си, цитирана днес от ТАСС.

По нейни данни заподозреният Сирадж Уахадж е отвлякъл своя четиригодишен син, който живеел в щата Джорджия с майка си и втория си баща. Според прокуратурата 39-годишният Уахадж е откарал детето в построен от него лагер в Ню Мексико, където го е обучавал да стреля с пушка с оглед да използва тези умения, участвайки в масови убийства из учебните заведения в страната.

Полицията извършила след получен сигнал обиск в лагера и открила тялото на сина му. Там живеели още един мъж, три жени и 11 деца. Според служителите на реда непълнолетните, физически изтощени, били държани в антисанитарни условия. Според Си Ен Ен документи на следствието сочат, че петимата заподозрени, включително Уахадж, са учили децата да стрелят.

Всички заподозрени са арестувани и обвинени в малтретиране на деца. Смъртта на четиригодишния син на Уахадж все още се разследва, затова засега няма обвинения по случая, добавя ТАСС.

Преди три дни Франс прес информира, че при операцията в селцето Амалия, Ню Мексико, на 3 август Уахадж и друг мъж на име Лукас Мортен били открити заедно с жените и децата в „тясна каравана, вкопана в земята, покрита с найлон, без вода, канализация и ток“.

Всички приличали на „бежанци от третия свят“, нямали храна, нито прясна вода, били боси, немити и облечени само с мръсни парцали. Мъжете били въоръжени с щурмова пушка АР-15 и четири пистолета.bulnews.bg