Как да почистите белите дробове след пушене: 4 начина, по които ще премахнете токсините от тялото!

Всеки знае, че тютюнопушенето сериозно уврежда здравето на хората. Дробовете са особено застрашени. Димът, който пушачите вдишват, изгаря лигавицата на дихателните пътища. Този дим съдържа токсини и други вредни вещества, които могат да причинят различни заболявания.

Белите дробове на един пушач на външен вид изглеждат ужасно –  придобиват тъмен цвят, напълват се със слуз, а малките съдове са напълно запушени. Всички тези последици от пушенето нарушават работата на дихателната система, причиняват хрипове, кашлица, недостиг на въздух.

Ако сте решили да се отървете от тази зависимост, вашите дробове все още се нуждаят от допълнителна помощ, тъй като токсините не се отстраняват веднага от тялото. По-долу са изброени 4 ефективни начини, които ще ви помогнат да изчистите белите дробове след пушене.

Почистване на белите дробове

Овесена каша
Овесена каша в комбинация с мляко ще ви помогне да премахнете токсините от тялото. За да направите това, напълнете една чаша овесени зърна и добавете 0,5 литра прясно мляко, след това го сварете. Нека половината от млякото да се изпари при ниска топлина, но не забравяйте да бъркате.

В резултат на това трябва да получите около половин чаша течна каша със светло кафяв цвят. Консумирайте го в топла форма всеки ден 30 минути преди хранене. След 5-7 дни белите дробове ще започнат да се пречистват. Може да кашляте. Зелени или сиви храчки може да се появят под формата на плътни съсиреци.

Отвара от риган и теменужки
Отварата от тези растения стимулира клетъчния епител, който е в дихателните пътища. За приготвянето ѝ вземете една супена лъжица цвят от виолетки и една лъжица риган, добавете ги към 0.5 л вряща вода. Оставете отварата да се охлади за около час, като я покриете с кърпа.

Използвайте тази инфузия в топла форма няколко пъти на ден, но не добавяйте захар към нея. Ако редовно консумирате този бульон, вашите бели дробове бързо ще се изчистят от катрани и храчки без отхрачващо действие.

Инхалации
Инхалациите също са ефективен начин за очистване на белите дробове от токсините, които остават в дихателната система след пушене. Вдишването трябва да се извърши по следния начин: напълнете емайлиран съд с вода и го поставете върху печката. Когато водата заври, намалете огъня и добавете към водата една чаена лъжичка етерично масло от бор, риган или евкалипт, а след това покрийте главата с кърпа, наведете се над съда и да се насладите на ароматизираната парна за около 5-10 минути. Дишайте само с устата си, като правите пълно издишване и вдишване.Такива инхалации трябва да се правят ежедневно в продължение на две седмици.

Мляко
Млякото е най-известният метод за пречистване на белите дробове от токсини. Пийте топло мляко всеки ден, преди да си легнете, и за да засилите ефекта, добавете чаена лъжичка течен мед или капка етерично масло от бор. Така ще можете да се отървете от слузта в белите дробове.

Пушите ли още? Бързо се отървете от този навик, който уврежда вашето здраве и здравето на вашите близки. И тези 4 начина ще ви помогнат да изчистите белите дробове, когато спрете да сте пушач!