Такова чудо не бе правено в България! Хеликоптер ще кръжи над пътищата, а на джигитите лошо им се пише

Гранична полиция се включва в следенето на трафика към морето. Машината ще облита магистрали, натоварени пътища и ще следи за агресивни шофьори на пътя, за такива, които се движат в пакет и за онези, които използват аварийната лента за придвижване.

Хеликоптерът е снабден с камера, която има възможност да приближи регистрационния номер на автомобила, нарушител на правилата на движение, и да предаде информация от въздух на патрулите по магистралите и натоварените пътища. Икономисти с революционна идея: Караш повече в трафик, плащаш по-висок данък!

„Включването на летателната машина е част от специализираните акции, които МВР провежда, за да осигури превантивната дейност и да доведе до намаляване на пътните инциденти по пътищата в страната“, съобщи тази сутрин главен инспектор Росен Рапчев от Пътна полиция. Той допълни, че служители от служба „Контрол на обществените средства“ (КОС) се включват в контрола по пътищата и ще проверяват шофьорите за оръжия и боеприпаси.

„Полицейските екипи ще са оборудвани с камера с много висока разделителна способност, която ще им предава сигнали за водачи, които се движат агресивно, на близка дистанция или използват лентата за принудително спиране на автомагистралите. След като бъдат спрени автомобилите, освен всички традиционни проверки и тестове за алкохол или наркотици ще се извършва проверка и от служителите на КОС за наличие на оръжия или боеприпаси и документите, които трябва да ги съпътстват. Смятам, че тези операции ще имат много сериозен превантивен ефект, за да могат гражданите да се движат нормално“, обясни гл. инспектор Рапчев. Blitz.bg