Скандално: Известен спортист опита да удуши проститутка, тъй като останал недоволен!

Голямата бивша звезда в колоезденето Ян Улрих се забърка в нов скандал, пише Блиц. Само преди дни германецът беше арестуван при инцидент на остров Майорка, а вчера го закопчаха и в хотел във Франкфурт. Причината е, че шампионът в Тур дьо Франс за 1997 година е малтретирал проститутка.

44-годишният Улрих за малко е щял да удуши момичето, което все пак е успяло да избяга от хотелската стая и да получи помощ от персонала.

По време на деянието си колоездачната легенда е бил под „огромно влияние от алкохол и дрога“.

Снощи Улрих е бил отведен в психиатрична клиника.

До скандала се стигнало, след като Улрих останал недоволен от проститутката. Тя твърди, че легендата в колоезденето опитал да я убие. Случаят тепърва ще бъде разследван.

Припомняме, че преди дни Улрих вилня в дома на актьора Тил Швайгер в Майорка, с когото е съсед. Вторият организирал парти, на което Улрих не бил поканен. Бившият колоездач обаче решил да влезе на купона с взлом в къщата.

След това Улрих се извини за случилото се и го оправда с факта, че не може да превъзмогне развода със съпругата си.

Той е единственият германец, който е печелил Тур дьо Франс (1997 година). Улрих е печелил още една от големите обиколки – испанската Вуелта през 1999 г. През кариерата си има и олимпийски злато и сребро от Сидни 2000, както и три световни титли от шосейното колоездене. През 2006 година беше отстранен от Тур дьо Франс заради положителна допинг проба.

Улрих прекрати състезателната си кариера през 2007 г. Преди три години германецът предизвика катастрофа в нетрезво състояние, при която рани двама души и потроши три автомобила.