Учените посочиха ​​продукта, който удължава живота и ни подмладява

Италиански изследователи са установили, че яденето на един продукт може да забави процеса на стареене и да увеличи средната продължителност на живота ни.

Според учените хората, в чиято диета присъства постоянно тази храна, са по-малко податливи на редица животозастрашаващи хронични заболявания, като хипертония и сърдечно-съдови заболявания. Първоначално изследователите провели експеримент върху лабораторни мишки, като редовно давали на гризачите веществото полиамин, съдържащо се в сиренето.

В хода на изследването експертите също установили, че поради ефекта на полиамин, клетките започнали да се отърват от токсините и от собствените си дефектни елементи по-интензивно. Учените казват, че този процес е много полезен за поддържане на здравето и може дори да насърчи подмладяването. При по-късно направено проучване се оказало, че при любителите на сирената рискът от развитие на сърдечна недостатъчност е с 40% по-нисък в сравнение с тези, които не ядат този продукт. Заключението се основава на анализ на данните, събрани по време на проучването на 800 италианци.