Спасяват шести удавник на бургаския плаж

На Северния плаж в Бургас цари невъобразим кошмар с недисциплинирани летовници от вътрешността на страната, които оказват груба съпротива и навлизат навътре в бурното море, където подобно по своята сила мъртво вълнение, не е регистрирано от 5-6 години насам. В 15:15 часа на 11 пост бе изваден от водата летовник с прединфарктно състояние, в спасяването, на когото бяха включени освен двамата лайфгардове, още и двама мъже от плажуващите.

Приятелите на мъжа, който е откаран с линейка към спешното в УМБАЛ-Бургас, казват, че не били от града и никой не бил в състояние да накара приятеля им да излезе от морето, заради което той пристигнал тази сутрин. Състоянието му е критично, очаквайте подробности затова дали ще оцелее.

„Давят се хора, които не са виждали в живота си повече от една вана с вода. Човек, който е израснал край морето, не би навлязъл от петък насам повече от кръста навътре във водата”, заяви спасителната двойка от 6-ти пост, на която към момента тъмнокожа компания, очевидно също живееща далеч от Бургас, създава проблеми и категорично отказва да не навлиза в морето, заради внезапните дълбоки ями.

„Гостите” на морския град масово се гаврят със спасителите и не чуват, че не могат да останат живи при подобна стихия. Вълните са къси, силни и прибоят веднага се връща обратно, въртейки тялото като пумпал под вода. Пясъкът от дъното за части от секундата изчезва и може да попаднете в яма по-дълбока и от метър, макар да сте в непосредствена близост до брега. Дотук равносметката от 19 часа вчера са петима удавени – заради неподчинение на спасител.

Очаква се в следващите 3-4 дни морето да продължи да е толкова опасно. Така е в първоначалния период от настъпващата есен, когато този воден басейн започва да се чисти чрез промяна на теченията.