Причините за рак на гърдата, за които не мислите! Заслужава си да знаете тези 4 неща

Ракът на гърдата е ужасен кошмар за всяка жена. Все още не се знаят точните причини за онкологичните заболявания, но учените са открили, че те се предизвикват от комплекс от вредни фактори – лоша среда, нездравословен начин на живот, проблеми с имунната система и дълъг престой в състояние на стрес.

Също така, ракът е по-вероятно да се появи при хора, чието тяло е пълно с токсини. Това се вижда ясно когато се говори за рак на гърдата: именно нарушена циркулация на лимфната система, шлаки и токсини са често срещани в случаите на жени с рак на гърдата. Ще бъдете изненадани, когато разберете, че обикновените ежедневни неща могат да ви доближат до тази страшна болест.

Причини за рак на гърдата

Жени в рискова зона:

Използвайте препарати против изпотяване с алуминий
Алуминият има свойството да се натрупва в тялото и да го отравя! В допълнение, блокирането на порите е много вредно – потта не се отделя, а с нея и вредните вещества, които допринасят за появата на рак. Потните жлези се намират до гърдите и натрупаните токсини често се събират в лимфните възли, разположени в близост до гърдите.

Тези факти не означават, че трябва да спрете да използвате тези продукти! Но вместо обичайните рекламирани антиперспиранти и дезодоранти, изберете тези, изработени от естествени съставки, които не съдържат алуминий и парабени. Тези средства не блокират работата на потните жлези и са безобидни за вас.

Носите неправилно сутиен
Ако изберете сутиен само по естетически критерий, това е напълно погрешно. Той трябва да бъде не само красива, но и удобна дреха и да не ви убива. Сутиените с подплънки нарушават изтичането на лимфа и стимулират натрупването на канцерогени в гърдите. Ограничете времето за носене на сутиена до минимум. Никога не спете със сутиен и не се опитвайте да го носите по цял ден, поне вкъщи използвайте по-удобно бельо.

Безсънието е вреден фактор, който засяга развитието на рак. По време на сън се произвежда хормон мелатонин, който също има противоракови свойства. Жените, които постоянно не спят, често стават жертви на болестта. Достатъчното сън е важен!

Странно е, че тютюнопушенето и други лоши навици са в списъка след гореизброените неща. На първо място основните причини за рака на гърдата са токсични дезодоранти и неудобни сутиени. Гледайте здравето си, красотата без здраве не струва нищо!