Ужас! Четирима тийнейджъри спаха в гората, нямали обхват

Четирима младежи изкараха една нощ в гората, след като се загубили вечерта, а обхватът на телефона, който имали, изчезнал. Младежите са открити на няколко километра от смолянското село Петково в овчарник тази сутрин.

Четиримата карат лятото при баби и дядовци в Петково. Единият от тях, 15-годишно момче, е от Петково, а 16-годишно момче, 18-годишно момче и 20-годишно момиче са от Кърджали. Тръгнали на разходка вечерта, но се мръкнало, а те загубили представа къде се намират. Около 22.30 часа подават сигнал на тел. 112, че са се загубили и 10 служители на полицията и пожарната веднага започват издирването им заедно с бащата на момчето от Петково и жители на селото.

„Групите са поели в различни посоки, за да осигурят необходимия обхват на търсенето. Намерени са тази сутрин, около 7.30 ч. в местността “Катранците“ от бащата на момчето от Петково“, казаха от полицията. И четиримата младежи са открити невредими, в добро здравословно състояние и не се наложило да бъдат транспортирани до болница.

Причината да ги издирваме толкова дълго, е че няма обхват на телефоните. Те имаха телефон, но заради обхват са се лутали, а ние не можехме да ги локализираме“, казаха от селото.