Транспортен бос е загиналият край пловдивската митница

Собственик на транспортна фирма е мъжът, загинал при злополука на бул. „Кукленско шосе” в Пловдив по обяд в петък. Мъжът, който е на около 40 години, се е качил върху камиона си, подхлъзнал се е и е паднал отвисоко, съобщава „Монитор“, позовавайки се на пловдивската полиция.

Оттам уточниха, че пострадалият не е бил прегазен от мотокар. Сигналът в полицията за трагичния инцидент бил получен към 12,50 часа на 17 август. „Става дума за нещастен инцидент, при който собственикът на фирмата е укрепвал товар върху собствения си камион, подхлъзнал се е и е паднал”, обясни ст. ком. Атанас Илков. Падането на бизнесмена е било от не повече от около 3 метра височина, но и те били фатални за него.

При удара в земята си е наранил лошо главата. Негови колеги, които са станали свидетели на инцидента, веднага са се обадили на 112 и са повикали линейка. При пристигането на медиците на мястото пострадалият все още е имал жизнени функции и лекарите започнали да го реанимират. Опитите им да го върнат към живота са продължили около 30 минути.

Въпреки положените от тях усилия, мъжът не издържал и починал. Трагедията е станала на територията на транспортен терминал, който се намира в близост с Митница – Пловдив.

На този терминал престояват за изчакване камиони, които трябва да бъдат разтоварени. По случая Инспекцията по труда е започнала проверка, информира шефът й в Пловдив инж. Атанас Чернаев. Резултатите от проверката ще станат ясни следващата седмица.