Кадри от брутално масово убийство шокираха света (ВИДЕО 18+)

 

Нови кадри от бруталното убийство на около 180 кита на Фарьорските острови шокираха света. Традиционният лов, наречен „grindadrap“, се провежда всяка година между юли и септември и окървавява водите край автономния архипелаг, който се намира в пределите на кралство Дания в северната част на Атлантическия океан.

Рибарите се качват на малки лодки, за да се приближи до групи от китове и дори делфини, забелязани в близост до сушата.

С помощта на куки, въжета и ножове ловците започват да ги изтикват до бреговете и плитките заливи. След това прекъсват гръбначния мозък на животните с помощта на традиционните китоловни ножове. Тази година ужасяващото шоу продължи час и половина, като беше заснето как един от китовете се бори за живота си, докато трима мъже го влачат през водата, съобщи unilad.co.uk, цитиран от Dir.bg.

Според правозащитни организации, които всяка година се борят тази традиция да бъде прекратена, годишно на Фарьорските острови се избиват до около 1000 китове и делфини. Всичко това обаче става с разрешението на местните власти, тъй като по този начин местното население от около 48 000 души се изхранва от векове.

Отглеждането на зеленчуци и зърнени храни там е почти невъзможно. Затова китолов се провежда още от 10 век.