Поредната мутренска схема със застраховките

Поредната мутренска схема със застраховките. Тъй като „Булинс“ – СИК – „Олимпик“ вече ги мързи да правят бизнес и да получават печалби, тъй като са продавали „евтини“ застраховки, без идея да застраховат, са решили направо да секвестират чрез фалит приходите от продажбите им.

Сметнете далаверата – тотална сума на приходите от 200 хиляди по сумата на застраховката „Гражданска отговорност“, която плащате – примерно 300 лева. Махнете от тази сума – разходи по администрация, плащания към трети страни, които не са повече от десет процента, както и сумите по изплатени обезщетения, като имате пред вид, че крайния срок на тези застраховки не е изтекъл.

И …. получавате чисти пари, които трикът с фирмата в Кипър, която ги е прибрала и не плаща нищо, прекрасно допълва картината на мутренското застраховане, подкрепено от държавата. Разликата е, че сега дори не харчат пари за лепенки и не плащат на мутри. Няма защо, държавата е тяхна.
Сега тези 250 хиляди излъгани отново ще трябва да платят вече по-скъпите застраховки – извънредно плащане във вид на данък „отсъстваща“ държава.

Пладнешки обир. И забележете – няма самосезиране или сезиране на прокуратура. То и да има какво от това – полза „йок“ – разследване срещу „наши“ не водим.
Няма отговор от държавата – къде са парите, които „Олимпик“ е превеждала в гаранционния фонд – твърдят, че са 16 милиона лева и изобщо защо не се намесва Гаранционния фонд?