Приятели на джигита Георги, окървавил Петрич, го заковаха в съда

Шефката на РС-Петрич съдия Мая Банчева постанови най-тежката мярка „задържане под стража“ за 18-годишния Георги Попстоянов, който помете трима тийнейджъри на тротоар в Петрич. За защитата на 18-годишния младеж бе ангажиран адвокат Иво Стефанов.

Георги се е признал за виновен по обвинението, което му бе повдигнато от прокуратурата за нанасяне на тежка телесна повреда при пътно-транспортното произшествие при което пострадаха двама младежи – на 17 и 15 години. В хода на разследването са разпитани множество свидетели, включително и трите момчета, които са се возили с него, пише struma.bg.

Те подробно описват как е форсирал колата, как е натискал газ и после спирачки, вдигал е ръчната и правил дрифтове. Приятелите му го умолявали многократно да спре, но той не се вслушал. Каква е причината за пътния инцидент предстои да се изясни от автотехническата експертиза.

Георги е имал шофьорска книжка от месец юни. За последните 3 месеца, той има 22 излизания извън страната, повече през ГКПП- Златарево. Това е посочено от прокурора като илюстрация, че е мобилен и съществува опасност да се укрие.

Адвокатът му е изтъкнал, че все пак става въпрос за млад човек, който тази година ще бъде ученик в 12 клас в петричката гимназия, освен това е неосъждан , а искането да бъде задържан за престъпление по непредпазливост, е направено под влияние на обществото.

Георги Попстоянов не е пожелал да даде обяснения на делото. Определението на РС- Петрич ще бъде обжалвано пред Окръжен съд- Благоевград следващият четвъртък.