Екшън! Задържаха убиеца, който се барикадира в дома си

Извършителят на убийството в софийското село Лесново е задържан рано тази сутрин от служители на СОБТ в дома си, пише Блиц.

Припомняме, че в събота вечерта млад мъж бе застрелян при битов скандал.

Конфликтът е възникнал между двама мъже около 20.00 часа в събота пред магазин в центъра на селото, което се намира в община Елин Пелин.

Единият от тях е извадил преправен газов пистолет и е застрелял другия, който е починал. Впоследствие извършителят се е барикадирал в дома си. Жертвата е на 24 години, а извършителят е 60-годишен мъж. От МВР уточниха, че причината за стрелбата е спор за велосипед.

В момента се извършват процесуално-следствени действия“, коментира гл. комисар Маринов.

„Няма данни за конфликти между двете лица. Никой от тях не е криминално проявен. Нямат законно регистрирани оръжия, нито има данни да притежават такова“, поясни зам.-директорът на Областната дирекция на софийската полиция Юрий Николов.

Няма данни двамата да са употребили алкохол. Според жители на селото извършителят е психически нестабилен и се държи неадекватно. Преди време е имал скандал със служители на ЧЕЗ, които той бил гонил и заплашвал. От МВР нямат данни да е регистриран, като психично болен