Внимание! Никога не смесвайте плодовете по този начин! Можете да се самоубиете!

Ежедневното приемане на зеленчуци и плодове е много важно за нашето здраве като цяло. Все пак, има някои неща,  с които  не трябва да експериментираме, например, смесването на двете – плодове или зеленчуци. Не само, че смесването на двата вида плодове и зеленчуци, не е полезно , но също може да ви отрови. По-долу  е даден  списък на продуктите, които никога не трябва да  се  бъркат:

Моркови и портокали

Морковите и портокаловия сок е  доста  популярна комбинация, но трябва да се отбележи, че това може да доведе до киселини, както и излишък в хранопровода на жлъчката. В някои случаи може дори да причини увреждане на бъбреците.

Мляко и ананас

Веществата в ананаса, комбинирани с тези в млякото носят опасност. Тази  комбинация може да предизвика главоболие, болки в корема, гадене заради инфекция, диария  и други проблеми. Изключително опасен е приемът на подобна напитка от деца.

Лимон и  папая

Тази комбинация от плодове  може да доведе до анемия, както и  до проблемите с хемоглобина.

Мляко и портокал

Ако сте  добавили портокалов сок  към  овесената каша,  спрете веднага!  Тази комбинация  прави стомаха не е в състояние да обработва нишестето от зърнени техрани. Ще ви доведе до сериозни здравословни проблеми.

Плодове и зеленчуци

Никога не консумирайте плодове и зеленчуци заедно. Плодовете са богати на захар и трудно се смилат, което води до престоя им в стомаха за по-дълъг период от време. Те започват да ферментират, кото отделят токсини и причинява главоболие, диария, инфекции и болка в стомаха./ Zdrave.to