Свалиха 62-ма българи от полети на Wizz Air, вижте защо

22-ма българи са били свалени от самолет на Wizz Air в Барселона и още 40 в София. Новината съобщи сайтът за българи в Испания и чужбина Worldbg.eu.

Пътниците са имали редовно закупени билети за двата полета. Според изданието потърпевшите са били избрани на случаен принцип и им е казано, че мярката е наложена, тъй като е на лице Overbooking, т.е. продадени са повече билети от броя на местата в самолета.

От полет W64406, излетял на 18 август в 22:00 часа от летище Ел Прат за София на нискотарифната унгарска авиокомпания Wizz Air, са били свалени 22-ма души, сред които майка с две деца и жена, пътуваща за погребението на съпруга си, съобщи за сайта очевидец. По-рано вечерта, от полет W64405, излетял в 19:25 часа от Терминал 1 на летище София за Барселона, други 40 души не са били допуснати до борда на самолета.

Сред пътниците е бил и радио водещият Драгомир Симеонов, който публикува коментар на страницата си във Фейсбук. В последствие от авиокомпанията са заявили, че самолетът, който е трябвало да излети от Рим и да извърши курса София-Барселона-София е имал технически проблем и затова е заменен с друг, чиито капацитет е бил по-малък. Това е наложило да не бъдат допуснати всички пътници до борда.

Отдел „Връзки с обществеността“ на Wizz Air, цитирани от dir.bg, заявиха следното: „По оперативни причини на 19 август 2018 г. Wizz Air трябваше да изпълни полетите W6 4405/4406, София-Барселона-София, вместо със самолет Airbus A321, със самолет Airbus A320, който е с по-малък капацитет на местата. Поради тази причина се наложи няколко пътници да бъдат пренасочени към по-късен полет.

Засегнатите клиенти бяха информирани своевременно съгласно съответните регулации и политиката на Wizz Air. Wizz Air се извинява на всички засегнати пътници за неудобството, но безопасността на нашите клиенти и екипаж е приоритет номер едно за нас.“

 

Свалиха 62-ма българи от полети на Wizz Air, вижте защо