Таранът Габриела остава на свобода с 5000 лева гаранция

Окръжният съд в Пловдив потвърди определението на Пловдивския районен съд, с което мярката за неотклонение на подсъдимата Габриела Медарова е изменена от „задържане под стража“ в парична гаранция в размер на 5000 лева. Тя престоя в ареста повечe от два месеца в ареста за извършените от нея престъпления и хулигански прояви, преди да бъде пусната от районния съд на свобода под парична гаранция.

21-годишната танцьорка е дадена на съд с четири обвинения. Трите са за това, че на 15-ти април сутринта, на прибиране от дискотека, пияна и дрогирана потроши с джипа на приятеля си 11 паркирани коли, нанасяйки щети за почти 40 000 лева. За тази постъпка тя престоя четири денонощия в ареста. Тседмици, след като бе пусната под гаранция, отново в дискотека, на 11-ти май разби носа на случайно срещната девойка в тоалетната. Така младата жена се сдоби с четвърто обвинение за нанасяне на лека телесна повреда. Заради хулиганската постъпка,извършена в нарушение на гаранцията, на 22-ри май Габриела пак бе тикната за постоянно в ареста.

Окръжният съд намира, че първоинстанционният съд е постановил обоснован и правилен съдебен акт, който съответства на обстоятелствата в производството по чл. 270 от НПК. Правилно е изменена мярката за неотклонение на подсъдимата в парична гаранция, като по вид и размер /5000 лева/ тя е напълно адекватна на събраните до момента доказателства по делото, личността на подсъдимата, срока на задържането и етапа, на който се намира наказателното производство – внесеното обвинение за разглеждане на делото в съдебна фаза.