Ужас! Семейство намери човешки скелет в двора си

Семейство намери човешки скелет в двора си на улица „Орлин Василев“ в Козлодуй, докато копаели за шахта за мръсна вода, научи агенция BulNews.bg. Странната история се разиграла в неделя вечерта в имота на Малинка и Любен Димитрови.

Докато копаел на ръка ямата, на около метър и половина дълбочина, стопанинът попаднал на нещо, което му се сторило като корен. Като го издърпал обаче видял, че е кост, а после намерили и част от черепа и вече разбрали, че са попаднали на човешки останки.

Първоначално се шокирали и зарязали работата, но тази сутрин подали сигнал в полицията. На място е пристигнал патрул на Районното управление в града, а по-късно и микробусът на Криминалистичната лаборатория. С помощта на багер те разкопали и прибрали човешките останки, които поне видимо били много стари. На мястото обаче няма старо гробище или нещо подобно, а теренът винаги е бил частен имот.

„Както си копаехме за шахтата и на метър и половина, се показа това. Череп, ребра, още кости. Ние цяла нощ мислихме какво да правим и сутринта се обадихме в полицията. Дойдоха и го изкопаха с багера, като после взеха всички кости, защото се оказало цял скелет. Сигурно е над 50-години този скелет, но пак е ужасно“, разказва Малинка Димитрова.
Семейството е купило имота на 4 април миналата година и от известно време са се пренесли да живеят там, като постепенно започнали да правят ремонти по двора, но сега попаднали на зловеща находка. Мястото зад къщата било пусто и за да си прокарат канала на мръсната вода избрали точно този квадрат, разграфили го и взели да копаят на ръка, докато не стигнали до костите.

„Уплашихме се много. Това е ужас, но няма какво да направим – вече живеем тук. Ако сме знаели, щяхме да копаем 20 сантиметра по-натам и поне нямаше да го видим това нещо“, допълни Малинка Димитрова.
Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.