Български тираджия уби баща и 10-годишния му син в Италия

59-годишен български шофьор на тир беше арестуван за убийството на пътя на 33-годишен италианец и на 10-годишния му син. Италианските медии пишат, че катастрофата е станала във вторник на магистрала А1 между Орвието и Фабро, на стотина километра северно от Рим, в посока за Флоренция, съобщава в. „24 часа“.

В леката кола, ударена от българския камион пътувало италианско семейство – баща, майка и син. Те били от село Кайаца до Казерта, област Кампания, и отивали в Генуа за медицински преглед на детето.

Съпругата на убития италианец успяла да излезе от смачканата кола и да се спаси. Това обаче станало след намесата на пожарникар, пристигнал на мястото на произшествието. Самият той е леко ранен. 35-годишната жена е ранена и е откарана в болницата на Орвието.

Колата с италианското семейство била влачена няколко метра от българския тир, който я надминал. След това той се ударил в металното преградно заграждение на магистралата. Предполага се, че тирът се подпалил заради искрите след удара в металните ограждения.

При удара пострадали и резервоарите на двете коли, след което камионът се запалил и се преобърнал, повличайки колата. Телата на бащата и детето са напълно овъглени.

Българинът, пътувал в камиона със съпругата си и двамата са леко ранени. Мъжът е арестуван за двойно убийство. Той не е употребил алкохол и наркотици, показват тестовете. Не се съобщава името на българина. Камионът пренасял паста за сметка на чужда фирма.Загиналите баща и син са Микеле Мелило и Марчело.