Кошмар на летището в Сочи! Боинг 737 мина през оградата и избухна в пламъци, а сърцето на работник се пръсна от ужас (ВИДЕО)

Самолет се удари при приземяването си на пистата в Сочи, след което избухна в пламъци. Ранените са най-малко 18, сред тях и три деца, съобщава руското министерство на здравеопазването, цитирано от световните агенции.

Самолетът Боинг 737 на компания “Utair” е летял от Москва към Сочи. Той се е опитал да кацне два пъти, като засега не е ясно какво е попречило това стане от първия път. При втория опит машината излязла от пистата и се забила в оградата, при което се отчупило лявото крило.

След като Боингът минал през оградата, се забил в коритото на река. При сблъсъка бил повреден единият колесник и едно от крилата. Тогава самолетът избухнал в пламъци, обясни говорител на авиокомпанията.

Част от пострадалите са с изгаряния, а друга част са вдишали въглероден оксид. Няма ранени от екипажа и пътниците. Служител на летището в Сочи, обаче, починал от инфаркт, опитвайки се да реагира на инцидента.

Пътниците са евакуирани от самолета. Повечето от тях са с леки наранявания.