Лекарка спаси новия си приятел още на първата им среща от сигурна смърт (ВИДЕО)

Живеещите в Пало Алто, Калифорния, 45-годишна Анди Трейнър и 56-годишният Макс Монтгомъри решили да проведе първата си любовна среща на плажа, тъй като и двамата били пристрастени към сърфирането.

Те прекарали сутринта порейки вълните. Когато Макс вече излязъл на брега, носейки дъската под мишница си, изведнъж падна върху пясъка с лицето надолу.  По-късно той разказал, че още докато бил във водата почувствал парене в гърдите си, но не му обръщал внимание, докато не почувствал рязък спад на силилите.

Анди побягнала към Макс, но когато го наближила, той вече нямал пулс и бил в безсъзнание, пише The Mirror.

Анди, анестезиолог по професия, веднага започнала да прави на Макс изкуствено дишане и непряк сърдечен масаж.

Свидетели на драмата извикали линейка, която пристигнала след 7 минути. През цялото това време жената продължавала с кардиопулмоналната реанимация.

 

Парамедиците 3 пъти се опитали да рестартират сърцето на Макс с помощта на дефибрилатор, докато той лежал на пясъка. Те успели да сторят това едва в линейката по пътя към болницата.

Там лекарите стигнали до извода, че сърдечният удар на Макс е свързан със запушване на коронарната артерия. На другия ден му била направена операция по аортнокоронарно шунтиране и той се възстановил напълно десет месеца след сърдечния пристъп. Въпреки, че първата им среща била толкова драматична, Макс и Анди, се срешат и до ден днешен.

Свидетел на инфарктната случка бил композиторът от Лос Анджелис Александър Бейкър, който случайно засвел на видео сцената на спасяването на мъж.

Макс се надява, че това видео ще вдъхнови хората да научат методите на кардиопулмонална реанимация, за да спасят живота на други хора, както направи Анди./zdrave.to