Начало Здраво тяло Най-лесният начин за сваляне на килограми според експерти

Най-лесният начин за сваляне на килограми според експерти

Учените от Университета в Съри в Англия са установили, че можете да намалите теглото си с един прост метод. Трябва само да промените малко хранителния си режим като комбинирате късна закуска и ранна вечеря.

В свое проучване експертите анализирали ефекта от промяната на времето за хранене върху диетата, както и върху метаболитните процеси в тялото и възможното развитие на диабет и сърдечни заболявания. За да получат резултатите, изследователите използвали 16 доброволци на възраст от 29 до 57 години.

В продължение на десет седмици девет участници закусквали един час и половина след обичайното си време, но вечеряли 90 минути по-рано. Що се отнася до останалите седем души, те се придържали към обичайната си диета, пише Zdrave.to. Всички доброволци обаче не следвали строга диета и яли както обикновено.

Резултатите показани, че тези, които променили времето за хранене, средно загубили два пъти повече тегло в сравнение с контролната група. Участниците също отбелязват, че апетитът им намалял по време на проучването, а леките закуски между храненията не им били необходими.

„Намаляването на мастните наслоявания намалява шансовете за развитие на затлъстяване и свързаните с него заболявания и по този начин значително подобрява общото състояние на организма“, отбелязват експерти.

error: Content is protected !!