Поредните палежи! Запалиха сеновала на Е. Първанов – Ембака в санданското село Лешница, обгоря колата на Емил Арнаудов

Вой на сирени стресна снощи малко преди 23 часа санданското село Лешница. Голяха сеновал в началото на селото и лек автомобил БМВ. Сеновалът е собственост на криминалнопроявения Емил Първанов – Ембака, а автомобилът е на Емил Арнаудов, чиято кола за пътна помощ бе запалена преди малко повече от месец.

Сигналът е получен в 22.55 часа за горящия сеновал, докато огнеборците пътували към селото, пристигнал и втория сигнал за запалена кола, която с намесата на съседите, собственикът и е успял да угаси, обгоряла е само бронята на тъмно синьото БМВ на Арнаудов,съобщава struma.com.

Сеновалът на Ембака обаче изгорял, заедно с голямо количество сено. Опожаряването и в двата случая е умишлено категорични са полицаите. Има свидетели, които видели подпалвача на сеновала. Бил е сам, казаха запознати, пред Struma.com. Тази сутрин на мястото на пожара все още има огнеборци, тъй като има тлеещи огнища в сеновала. Полицията разследва инцидента.

Припомняме, че Ембака е обвинен в убийство на легионерът Н. Чивиев на АМ „Струма“ преди 2 години. Тогава след скандал между двамата Ембака удари Чивиев с камък смъртоносно. Запаленото БМВ пък е втората кола на Арнаудов, която гори. това лято. Търси се връзка между двата палежа.

Сандански продължава да държи първенството по най-много станали палежи на територията на областта. Тук това е най-използваната форма на отмъщение. Палят се автомобили, къщи, а преди месеци страшен пожар в кооперация в центъра остави десетки семейства без дом. До момента подпалвач няма разкрит.