Почетоха паметта на 15-годишната Ани, убита от охранител на пешеходна пътека СНИМКА и ВИДЕО

Бдение в памет на 15-годишното момиче от Горна Оряховица, което беше блъснато на пешеходна пътека във вторник вечерта.

Близки на детето и жители на града почетоха паметта му като поставиха цветя на пешеходната пътека.

Около 21:00 часа снощи момичето слизало от автобус на градския транспорт.  Минало зад автобуса и е ударено от патрулен автомобил на частна охранителна фирма.

Детето е загинало на място. Екипи на полицията и прокуратурата над пет часа оглеждаха местопроизшествието. Шофьорът не е употребил алкохол или наркотици.

Единствената предварителна хипотеза е, че автомобилът се е движел с превишена скорост. Зад волана на фирмения автомобил е 45-годишният Деян Христов, който работи като охранител. Мъжът не е бил нито пиян, нито дрогиран, е установил полеви тест същата вечер по време на процесуално – следствените действия.

Той е известен на МВР с хулигански изяви назад във времето. Охранителят е бил арестуван за 24 часа по Закона за МВР. Разследването се води от Окръжна прокуратура, която трябва да реши дали шофьорът убиец трябва да остане зад решетките за кървавото престъпление, пише Борба.

Момичето е единствено дете в семейството и преди катастрофата е било на летни занимания. Засега никой не може да каже с каква превишена скорост е карал Деян Христов, че да се стигне до такава ужасяваща драма. Назначена е автотехническа експертиза, която трябва да определи параметрите. Самият извършител на престъплението се бил разкаял още същата вечер.