Кошмар! Малко момиче станало свидетел на тройното убийство

Без напрежение премина нощта в ромската махала на Самоков. Жандармерия и полиция останаха да следят за реда след вчерашното жестоко убийство на жена и две деца.

Припомняме, че при тежък криминален инцидент мъж застреля млада майка, сина ѝ и племенника ѝ, след което се e самоуби. Жената и 15-годишният ѝ племенник са застреляни на място, а 12-годишният син на жената е починал в болницата.

По-късно в местността „Щъркелово гнездо“ е намерен 52-годишния мъж, който се е прострелял, а медицински екип е установил смъртта му. Извършителят на тройното убийство в Самоков е бивш пожарникар, той е притежавал законно оръжие. Знае се че е бил пенсионер и е работил в градския транспорт в София.

Бившият народен представител Александър Методиев разкри, че убийството е дело на българин, който е имал връзка с ромската жена от няколко години, която преди това е била женена за друг, съобщава Bulgaria ON AIR. „След това се сближиха с този човек, продължила е тяхната връзка около 8 години. Той е идвал постоянно в Самоков и в тях“, разказа Методиев.

Бившият депутат добави още, че негови познати, които живеят близо до мястото на трагедията, са споделили, че се съмняват в намеренията на убиеца и по тяхна преценка бил лош човек. „Вчера са се разхождали в градската част на града, след това са се прибрали в къщата и някъде около час след това възниква скандал, който прераства в побой“, разказа още Александър Методиев.

По думите му Венета, както се казва жената, е първата жертва, а след това е застрелян синът ѝ, а на цялата трагедия става свидетел малко момиче, което е пощадено от стрелеца.

Методиев добави още, че въпреки престъплението, в града няма напрежение. „Ние сме малък град, познаваме се всички, всяко едно ромско семейство има български приятели и български семейства, с които си живеем много добре“, каза също бившият депутат. Според него именно заради това няма полиция в махалата сега, защото се знае, че въпреки голямата трагедия, близките на жертвите няма да търсят отмъщение.