Крем супата вталява и зарежда със сила

Много храни съдържат по-малко от 300 калории на порция, но оставят усещане за глад малко след консумацията им, особено бързите закуски.

За да сме здрави и сити по-дълго време, трябва да избираме храни, които осигуряват максимален обем при минимална калорийна плътност. Те са с естествено високо съдържание на вода и диетични фибри. Най-полезните възможности включват плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и домашно приготвени супи. Подхранващи и интоксикиращи в преходните сезони – от зимата към пролетта, подходящ избор са крем супите. Може да ги похапвате както за зареждане с витамини, така и за да свалите няколко килца през пролетта.

Готвенето на крем супи е леко и приятно занимание. Затова са подходящи и за начинаещи. Ястието е полезно за консумация във всяка възраст – и за деца, и за възрастни. Могат да се приготвят през всеки сезон според наличните зеленчуци на пазара.

Най-благодатен сезон за крем супите се оказва пролетта. Може да използвате всякакви зелении, за да я забъркате. Крем супата от спанак е много лесна за приготвяне, а ако добавите към нея едно забулено яйце, става достатъчно засищаща за един вкусен обяд. Може да се възползвате още от копривата и и киселеца.

Ако искате да блеснете като домакиня, ви предлагаме в менюто да включите френската супа с праз Вишисоаз. След френската лучена супа тя е другата най-популярна. Голям плюс на супата е, че можете да я сервирате както топла, така и студена, в зависимост от сезона и вашите предпочитания. Така през лятото, когато рядко ни се прияжда топла крем супа, наред с българския таратор, испанското гаспачо, можете да приготвите и френската студена супа с праз Вишисоаз. А през есента и зимата, когато пък е времето на най-сочния праз, може да разнообразите менюто с още една бърза, лесна и много вкусна супа.

Разкошът на есента е крем супата от тиква. Вече все по-често срещаме тиквата като съставна част на различни супи и основни ястия, а не само като типичните за българския вкус – печена тиква. Крем супа от тиква звучи точно толкова абсурдно, колкото и кекс с моркови, но и супата, както и кексът изненадват предубедените кулинари с много приятен вкус. Добавеният джинджифил я освежава и прави здравословна.

Когато времето навън застуди, а на пазара лека-полека започнат да си пробиват път типично зимните продукти, сред които е и червеното цвекло, идва време за зимна крем супа от червено цвекло и хрян.

 

Крем супата вталява и зарежда със сила