Преборва настинката за броени минути! Не, не се яде или пие, супер просто е и напълно безплатно!

Хрема, синузит – нещо много неприятно и често болезнено. Като се започне от постоянния натиск в главата и се завърши с постоянното подсмърчане , възпалено гърло и треска , заболяването е в състояние да наруши спокойствието на всекиго.

Но ако атакува вас или някой близък, не бързайте да тичате до аптеката! Опитайте един от тези ефективни и напълно естествени начини!

Вариант А: Натискане на веждите.

Ако запушеният нос ви тормози, ето го най-лесния начин за бързо облекчение: Просто натиснете с пръсти двете вежди с еднаква сила.

Започнете от ръбовете на веждите, като се наведете напред и отпуснете главата си върху ръцете (най-лесно е да облегнете лакти на равна повърхност).

Когато почувствате, че напрежението се понижава, преместете се към средата на веждите. Натиснете, докато отново не почувствате напрежението да си отива, след което преминете към краищата на веждите. След като достигнете до крайната точка, направете кръгови движения с пръстите си.

Тази процедура ще ви помогне да отпушите запушения нос за секунди!

Вариант Б: Направете мини-масаж.

Не само, че мини-масажът отлично облекчава стреса; точковият акупресурен масаж дори отпушва запушения нос!

Многократно натиснете издатината (закръглената част) на носа с пръст – така ще ускорите стичането на носния секрет. След това ще почувствате как дори ушите ви се почистват и отварят!

Вторият метод е да използвате мини-масаж – скръстете ръцете си във формата на буквата V и масажирайте врата и от двете страни. Това стимулира отделянето на лимфата от организма и по този начин изчиства запушения нос!

Вариант Б: Активирайте езика.

Можете да комбинирате двата метода и да почистите носа с помощта на пръстите и езика!

Колкото се може по-силно изтласкайте езика към небцето и в същото време натиснете пръста си върху точката между веждите. Не отслабвайте натиска в продължение на 15-20 секунди, за да стимулирате отделянето на носната слуз .

Ако това не работи, опитайте последователно да натискате небцето и точката между веждите за по 10 секунди!

А вие опитвали ли сте тези методи? Споделете ги с приятелите и семейството си!