Нападнаха жена, ескортираща линейката на съпруга си с инсулт

Грозна сцена се е разиграла на пътя в Пловдив посред бях ден, сигнализира читателка на TrafficNews.bg.

Силвия Панова разказа за нападение над майка ѝ по време на транспортирането на болния ѝ баща от болница във Велинград към медицинско заведение в Пловдив, осъществило се на 5 септември. След инцидента жената е с комоцио, а мъжът ѝ припаднал.

Агресията, прераснала във физическа саморазправа, е дело на шофьор на лъскаво возило с пловдивски регистрационен номер, който на няколко пъти се опитал да засича движещите се в комплект автомобили.

Според разказа на Силвия, майка ѝ /И.П. е шофирала лек автомобил зад линейката, в която превозват 47-годишният ѝ баща /Д.П./, който няколко дни по-рано в получил инсулт. Мъжът е превозван с бавна скорост, а след специализирания медицински автомобил неотлъчно се е движела жена му.

Навлизайки в Пловдив на кръстовището на Захарна фабрика, джип БМВ засякъл колата, която управлявала майката на Силвия и застанал между нея и Линейката.

„С маневри, тя е успяла отново да заеме мястото си зад спешната помощ, което явно не се е харесало на шофьора на джипа. Той я засича отново, прекъсвайки пътя й след линейката, излиза от автомобила си, доближава се до колата на майка ми, сама жена, която е видимо разстроена, и я удря по лицето с юмрук. Навира се през прозореца, в момента в който майка ми се опитва да обясни случая, и я удря. Не го интересували нито инсулти, нито спешни случаи. Мъжът е бил едър, около 30-годишен“, посочва дъщерята на потърпевшите.

Съпругът на ударената, който бил в носилка в полуседнало състояние по лекарско предписание, видял всичко през прозореца и реакцията не закъсняла. Той се опитал да окаже подкрепа на жена си, ала силите го предали.

„Въпреки слабото си физическо състояние, той е отворил вратите и скочил да защитава майка ми, при което господинът с BMW-то се засилил към него и го е дръпнал за блузата, като всичко това е било съпроводено от псувни и обидни думи. Нападал и него – човек с инсулт, във видимо недобро състояние. От рязкото ставане и шок, баща ми е припадал, а господинът е запалил колата и е избягал“, разказва разтърсена дъщерята на двойката.

Жената разказа, че родители ѝ незабавно са се свързали с нея. Баща ѝ е настанен в пловдивска болница, като състоянието му след инцидента се е влошило. Потърпевшото семейство веднага е подало жалба в полицията, а 3-то районно управление е започнало работа по случая. Все още не е ясно дали в района има камера, която е запечатала нападението. Междувременно майка ѝ е прегледана, а от медицинското става ясно, че ударът е причинил леко комоцио.

Силвия моли, ако има свидетел, присъствал на въпросното кръстовище-на Захарна фабрика, на 05.09.2018, в 11:30-11:34 сутринта и има желание да съдейства, да се свърже с полицаите на 3то РПУ Пловдив.

Към момента само медицинското лице, което се е намирало вътре в линейката, превозвала бащата на момичето, е известен свидетел на агресивната ситуация.

Момичето допълни, че транспортирането е станало по лекарски нареждания, като линейката превозвала баща ѝ е била наета с лични средства. Необходимо е било специализираният автомобил да се движи изключително внимателно, с бавна скорост, – като условията са били изрично дефинирани от невролог.

„Разбираемо, че може би за някои шофьори това би било изнервящо, но баща ми е в безпомощно състояние и е направено всичко възможно да пристигне по най-щадящ начин. За създалата се ситуацията обаче няма никакво извинение“, категорична е дъщерята на пострадалия.

Момичето моли всеки, който може да бъде полезен на разследването, да съдейства. Тя изпрати снимки от колата на мъжа и се надява агресорът да си понесе последствията.