Изчезнал баща на 6 деца вдигна на крак санданско село

Цанил се за земеделска работа жител на санданското село Хотово вдигна на крак служители на полицейското управление и съселяните му начело с кмета Стоян Котов. От три дни е в неизвестност Стоян Ангелов Лазаров от с. Хотово, община Сандански. За това сигнализира Ст. Котов.

Той поясни, че е поддал сигнал в РУП – Сандански за изчезване на 63-годишния мъж, който живее сам в селото. От три дни Стоян не е виждан от съседите да се прибира в дома си. Входната врата на къщата е заключена с катинар, съобщава struma.bg.

„Днес малко предиобед със съседи отново посетихме дома му. Нямаше вест от него. Затова реших по настояване на хората от селото да подам сигнал в полицията. Обявиха го за национално издирване. Едва днес малко след 17.00 ч. от полицията ми се обадиха, че лицето е намерено и се подвизава в с. Мулетарово, община Петрич. Бил нает на работа от земеделски производител.

Разбрах, че това е жена, която стопанисва земя в с. Хотово. Редно е, когато наемеш някой човек на работа за по-дълго време и същият отсъства от дома си за няколко дни, да бъдат уведомени поне близките и съседите. Вдигнахме цялото село на крак, обикаляме по ниви, ливади и кошари, за да го издирваме. А той бил нает на работа. Това е несериозно”, казва управникът Ст. Котов.

„Тридневният беглец Стоян Лазаров е баща на 6 деца. Всички те са напуснали родното си село и живеят в други населени места в страната. Съпругата на Стоян е напуснала селото преди 15 години. Човекът се грижеше сам за децата си. Всяко едно от тях е образовано”, разказа още Ст. Котов.