Микробусът с 18 души, блъснат от тир, е паднал в дере! Пътят е затворен

Тежка катастрофа със самодейци от силистренското село Страцимир, тръгнали на събор в поповското село Садина, прати 18 човека в болницата в Разград в събота преди обед. По-тежко ранени са 4-5 човека -възрастни хора, съобщи окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров, цитиран о „Труд”.

Пътният инцидент е станал към 10,15 часа в събота малко след Разград, на пътя към Попово. Микробусът „Форд Транзит” е ударен след завой от ТИР, управляван от Пламен С. (48 г.). Пътническият автомобил е изхвърчал от пътя и се е преобърнал в дере. Всички пострадали са извадени и откарани в болницата. Хората са с фрактури на ребра и крайници и засега няма данни за застрашен живот.

По-рано излезе информация, че един от пътниците е в кома. Шофьорът на тира пък е арестуван.

В силистренския бус са пътували самодейци, които са били организирани от кмета на село Страцимир бившия полицай Г.К., който е бил с тях.

Камионът пък е управляван от собственика му Пламен С. Той е бил принуден да навлезе в насрещната лента заради маневра на коли пред него. Непосредствено преди ТИР-а имало джип, а отпред „Ауди”, чийто водач внезапно решил да отбива в черен път. Джипът се принудил да намали рязко и камионът, за да не го удари, кривнал в другото платно, при което последвал удар в буса. Двете превозни средства са ударени в предната лява част.

Пътят е затворен, уточни прокурор Тодоров и допълни, че на мястото работи екип от следствената служба. „Дано всички пострадали се възстановят и да нямаме смъртни случаи”, каза той.

В Разград си припомниха, че преди години синът на шофьора на камиона е причинил тежък пътен инцидент, при който жестоко пострадало момиче, дете на съдия.