Ако забележите тези признаци, по-добре е да посетите веднага лекар!

В забързаното ни ежедневие много често не „чуваме“ какво ни казва собственото ни тяло. А когато има проблем, то неминуемо намира начин, да ни сигнализира.

По тази причина ви предлагаме да обърнете внимание на себе си, за да може да се лекувате навреме и да избегнете усложнения.

Отиването на лекар няма да бъде излишно, ако забележите един от тези 10 симптома. Особено важно е да се следи състоянието на косата, веждите, миглите …

Жените правят това по естетически причини, но в този случай това е различно – хормонални нарушения, инфекции, нарушения в работата на вътрешните органи – причините за тези неприятни явления.

Признаци на болест:

Жълта или зачервена склера
Склерата на окото представлява задните 5/6 от външната фиброзна обвивка на окото. Склерата се описва като „бялото на окото. Жълта или зачервена склера е знак за алергии, неизправност в черния дроб. Понякога жълтеникавата склера може да означава дори хепатит!

Плешивост на веждите
Истински симптом на проблеми с щитовидната жлеза. Необходимо е преминаването на тестовете и консултирането с ендокринолог.

Неправилна форма на ноктите, възпаление в областта на ноктите.
Липса на витамини, хранителни вещества. Понякога може да намекне за появата на гъбична инфекция.

Червеникаво лице
Изразява проблеми със сърдечно-съдовата система, както и хормонални промени.

Петна по дланите – червени и пурпурни
Това показва, че има чернодробни заболявания. Незабавно се обърнете към лекаря!

Ранната сива коса
Ранната сива коса е признак за появата на диабет и разрушаване на работата на нервната система.

Сухи устни
Липса на витамин А, С, цинк. Гъбичната инфекция и херпесът са сериозна причина да отидете на специалист, вместо да седите в къщи и да се лекувате с мехлем. Херпесът говори за намаляване на имунитета на фона на инфекцията, ако се е появил – време е за провеждане на тестове!

Подута шия
Подуване на врата – признак на проблеми с щитовидната жлеза. Подуването на гърлото при инфекции може да се прояви по-рано от острата болка.

Нови бенки
За да не пропуснете важния момент от дегенерацията на нормална бенка в изменението ѝ в рак на кожата, непрекъснато се консултирайте с лекар – в ранен етап тази болест е лечима.

Студени крака и ръце
Този симптом показва проблеми с кръвообращението и сърдечно-съдовата система.