Лекарката уби сина ми“. Майка разказва как при раждане откъснали главата на бебето ѝ

Водите на Лаура Галаци изтекли на 25-та седмица от бременността. В очакване на раждането на първородното си дете, британската жена много се страхувала, че то ще се роди много преждевременно.

Плодът е бил в тазово състояние, а лекарят, опитвайки се да помогне на бебето да се появи, прекалено го издърпал за краката.

В резултат на това главата на детето излязла от матката на Лора. Едва тогава другите лекари извършили цезарово сечение – само за да извадят главата на плода. За трагедията безутешната майка разказва пред The Sun. „Доктор Лаксман седеше на ръба на леглото ми. Тя каза, че Стивън не е оцелял. Помолих я да не се притеснява, като казах, че това се случва. Мислех, че е така, защото бях само на 25 седмици. Не знаех, че се е случило нещо необичайно. Дори я хванах за ръката. Казах й, че я прощавам „, спомня си 34-годишната Лора. Обаче скоро жената разбрала, че бебето е умряло по съвсем друга причина.

Майки казаха, че тялото на детето е било отделено от главата при раждането. „Тя е убила сина ми. Как може да се случи това в наши дни? Защо не са направили цезарово сечение веднага“ пита майката. Трагедията е станала на 16 март 2014 г. в болницата Найнуелс, където пациентката била приета, защото недоносеното й бебе е заемало опасна позиция в утробата. 41-годишната лекарка Вайшнави Лаксман трябвало спешно да предприеме цезарово сечение, но решила да изроди бебето по традиционния начин.