ИСТИНСКО ЧУДО! Сляпо момиче прогледна на скалния параклис „Света Петка“ в град Трън, община Перник навръх Съединението

Истинско чудо се е случило навръх 6 септември в град Трън. Незрящо момиче в юношеска възраст е прогледнало при посещение на скалния параклис „Света Петка“

Чудото се е случило пред погледите на десетки посетители на скалния параклис. Благата вест се разнася от уста на уста от хората в Трън. Проглеждането на момичето станало точно на кръста, който е монтиран в скалата над параклиса. Преди това детето посетило святото място заедно със своето семейство, където се изпълнил ритуал за молитва Света Петка да помогне за проблема. След него момичето преминало през пролаза, който е в непосредствена близост до пещерата. През него незрящото дете стигнало до върха на скалата, където е кръста. Там то се хванало за него, за да се помоли и всъщия момент очите му се отворили. Чудото било толкова силно, че момичето започнало да вика и плаче от радост.

Посетителите на скалния параклис първоначално се стреснали на виковете от възвишението, но след като разбрали за проглеждането на сляпото дете онемели.

Момичето, което прогледнало и нейното семейство са от Северозападна България. Пристигнали вчера в късния следобед специално до скалния параклис „Света Петка“, за който разбрали от тяхна родственичка, която живее в Трънско. След станалото чудо семейството на детето се заканило, че ще направи голямо дарение за скалния параклис, пише zapernik.com/

За никого в град Трън не е тайна, че в скалния параклис стават чудеса, които са помогнали на много хора. Не са малко свидетелите на такива чудеса, които с вълнение разказват такива истории.