„Мислех си, че имам обикновена пъпка, но реалността се оказа много по-зловеща“ (СНИМКИ)

Когато Джанет забелязала, че на носа й се е появила малка подутина, решила, че това е безобидна пъпка, която просто е набрала. Истината се оказала много по-страшна. Оказало се, че 43-годишната жена има рак на кожата, която се разпространявал бавно.

За да я спасят, се наложило бързо да изрежат поразената част. След това на мястото на дупката пришили късче кожа, което се снабдявало с кръв с помощта на вените на челото, съобщава The Sun.

Самата Джанет признава, че дълго време не разбирала какво се случва с нея и чакала ненавистната пъпка най-накрая да се пукне. Накрая така и станало, но от нея не спирала да тече кръв и гной. Едва след три седмици мъчения Джанет се престрашила да отиде да лекар. Оказало се, че имае базалноклетъчен рак.

„Когато ме оперираха, непрекъснато плачех заради това как реагират хората, като ме видят. Непознатите веднага отвръщаха глави, а някои дори не можеха да ми проговорят. Бях отчаяна и се чувствах като урод заради това как останалите се отнасят с мен“, признава Джанет, която по професия е радиоводещ.

Независимо от седемте месеца лечение и мъки, Джанет продължава да си мечтае за загоряла кожа. Преди рака тя никога не използвала слънцезащитен крем и събирала тен при всеки случай, дори посещавала солариум.

За щастие след операцията не се наложило да се подлага на химиотерапия. Сега Джанет изглежда по същия начин, както и преди, но с една единствена разлика – не може и да си помисли да припари на улицата без слънцезащитен крем./ Zdrave.to