Хапвайте тези плодове срещу гастрит

Гастритът често един от бичовете в днешни дни. Той често е следствие от нередовно хранене и нездравословни навици, свързани с начина на живот.

Ако усетите, че имате симптоми  като повръщане, болки в гърба, подуване на корема или хронична умора, трябва да отидете на лекар, за да ви даде професионални препоръки и предпише подходящото лекарство за лечение на гастрита.

Съществуват няколко плодове, които ще помогнат за облекчаване на болката в корема и ще благоприятстват при превенцията срещу гастрита. Ето кои са те:

  1. Крушите

Благодарение на витамините В1, В2, В3, А и наличните фибри, те са едни от най-препоръчителните плодове в борбата с гастрита. Освен това регулират нервната система и стомашно-чревния тракт.

  1. Папая

Това е един от най-важните плодове с неговото съдържание на витамини B1, B2, A и C. Той е богат на минерали като магнезий, желязо, сяра, калий, и е един от основните плодове, подпомагащи доброто храносмилане. Освен това е полезен за кожата, косата, костите, и доброто функциониране на имунната система.

Нарежете парче папая и го добавете в блендер заедно с една чаша обезмаслено кисело мляко. Миксирайте за няколко минути и консумирайте една чаша от сместа след закуска, обяд и вечеря. Това е вашето натурално лекарство!

  1. Банани

Бананите са един от плодовете с най-високи нива на фибри. Те са с ниско съдържание на мазнини и протеини, и са отличен източник на енергия.

Освен това спомагат за ускоряване на храносмилането, а имат и  леко слабително действие. Също така са богати на цинк, който помага за укрепване на косата и се бори с  косопада.

Ако страдате от гастрит, опитвайте да ядете по-често узрели банани, защото яденето на зелени банани може да бъде вредно за стомаха./ Zdrave.to