Босвелия стопира ставни болки и възпаление

Босвелията е свободно растящо дърво. Нарича се още тамяново дърво или индийски тамян и заема много важна позиция в индийската медицинска система Аюрведа, където билката се използва като лечебно средство от хиляди години.

И така – ако не сте чували за босвелията, сега е моментът. Това растение представлява многокомпонентно натурално средство, което има висока ефективност при голяма част от ставните заболявания. Има противовъзпалително и антиревматично действие, и с тези си качества няма равна на себе си.
Невероятният ефект на билката се дължи на високото съдържание на алантоин в нея, който се отличава със способността си да стимулира образуването на нови и здрави клетки в засегнатите тъкани. Освен това босвелиевите киселини успешно блокират синтезирането на левкотриени. Това са хормоноподобни вещества, които представляват един от основните фактори за появата на възпалителни процеси. По този начин изгарянията, раните и други травми много бързо се възстановяват.

Тамяновото дърво успокоява мускулните и ставните болки, които се дължат на артрит, остеоартрит или други ревматични заболявания. И най-важното, лечението протича без появата на никакви странични ефекти

При ставни заболявания билката редуцира появилото се възпаление и оток, и веднага стартира процесите на възстановяване на хрущялната тъкан. Освен това повишава съдържанието на влага в хрущялната тъкан, като същевременно с това я предпазва да не изсъхне и съхранява нейната еластичност и гъвкавост.

Установено е, че в сравнения с други лекарства, босвелията действа по-добре за редуциране на възпаленията при ревматоиден и остеоартрит. Освен това се справя по-добре от аспирина и ацетаминофена при намаляване на общите артритни болки.

По принцип босвелията се смята за безопасна, но все още не са проучени нейните дългосрочни ефекти върху здравето на човека. Ето защо е по-добре, преди да започнете да използвате билката като лечебно средство, първо да се консултирате с вашия лекар. Казваме ви това, за да си създадете навик за превантивност, защото така ще направите една от най-дългосрочните услуги на своето добро здраве.