Очевидци на крими екшън в Дупница: Такова нещо бяхме виждали само по филмите!

При зрелищна автогонка в кв. „Горна махала” в Дупница полицаи задържаха двама младежи пред погледа на живеещите в квартала. В автомобила пътували криминално проявените авери от Сапарева баня – 20-годишният Иван Рибарски и 21-годишният Марио Теничев.

При рутинна проверка пътните полицаи вдигнали палката, но шофьорът, 21-годишният. Марио, не спрял и натиснал педала на газта по пътя Дупница в посока София. Униформените с патрулката настигнали лекия автомобил и му препречили пътя пред зеленчуков магазин в квартала. През това време пътуващият в автомобила Ив. Рибарски се опитал да погълне пакетче с марихуана.

Разкъсал го и започнал да гълта сухата трева, но се задавил в бързането и се наложило полицаите да му помогнат. Рибарски скрил в гащите си друго топче марихуана. Шофьорът е тестван за наркотични вещества и се оказало, че преди да седне зад волана, е пушил марихуана.

Очевидци на зрелищната гонка и задържането на двамата младежи разказаха: „Такова нещо бяхме виждали само по филмите. Лек автомобил фучи по улиците в опит да избяга от полицейски патрул, който го преследва с включена сирена. Полицаите много професионално успяха да засекат бягащата кола и веднага накараха младежите да излязат, като им щракнаха белезниците. Едно от момчетата се опита нещо да глътне и се задави, но полицаите му помогнаха. Цялата кола обърнаха униформените да търсят дрога”.

В бюлетина от ОДМВР – Кюстендил се съобщава, че общото количество канабис, открито в Ив. Рибарски и приятеля му М. Теничев, е 40 г. Двамата са известни на полицията с множество противозаконни деяния, кражби и разпространение на наркотици.